BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Thai Airways selger alle jumbojetene



Thai Airways har kunngjort salget av hele sin flåte av Boeing 747-400-fly, noe som markerer slutten på en æra da de 18 flyene en gang opererte langdistanseruter.

Avhendingen av flyene, som en gang var kjent som "Queen of the Skies", skyldes at de er blitt for gamle og er i tråd med flyselskapets justeringer av rutestrategien, skriver avisen The Nation.

THAI leverte sitt siste Boeing 747-400-fly, registrert som HS-TGG "Pathumawadi", til RPS System Co Ltd.

THAIs administrerende direktør Chai Iamsiri sa at flyselskapet for øyeblikket har 18 andre fly som venter på å bli tatt ut av drift og lagt ut for salg, bestående av Airbus A380. og Boeing 777-fly, for det meste bredkroppsfly som kan brukes på langdistanseflygninger.

Thai Airways er for tiden i fremskyndede forhandlinger med potensielle kjøpere for å sluttføre salget, og forventer å fullføre prosessen snart. Dette vil resultere i at THAIs plan for avhending av flyaktiva fullføres.

I 2013 hadde flyselskapet totalt 100 fly. Etter hvert som luftfartsindustrien merket konsekvensene av pandemien og flyselskapene begynte å komme seg på fote igjen, ble noen eldre fly pensjonert.

Disse flyene hadde lang levetid, høyt drivstofforbruk, dårligere fasiliteter om bord, økende årlige vedlikeholdskostnader og krevde betydelige investeringer i oppussing, noe som ikke ble ansett som kostnadseffektivt for å sette dem i drift igjen.

Ved utgangen av 2022 hadde Thai Airways redusert sin operative flåte til bare 64 fly, noe som tilsvarer en reduksjon i flåtestørrelsen på 36 % sammenlignet med 2013. I perioden mellom 2022 og 2023 håndterte Thai Airways flåtebegrensningene ved å anskaffe fly gjennom operasjonelle leieavtaler. Dette gjorde det mulig for flyselskapet å raskt møte den økende etterspørselen etter reiser etter hvert som bransjen fortsatte å ta seg opp igjen.

I løpet av andre kvartal 2023 fikk THAI gradvis 21 widebody-fly, primært Airbus A350-fly utstyrt med Rolls-Royce Trent XWB-motorer. Fra og med fjerde kvartal 2025 vil THAI i tillegg gradvis få Airbus A321neo-fly med smal kropp. Disse tilleggene vil øke flyselskapets flåte til 79 fly i 2024 og 90 fly i 2025.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand