BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Eksporten i mars falt 10,9 %



Den tollbaserte eksporten falt med 10,9 % i mars sammenlignet med året før, melder handelsdepartementet mandag, noe som er svakere enn analytikernes forventninger.

Tallene kan sammenlignes med en prognose på 4,5 % nedgang på årsbasis for mars og følger etter februars økning på 3,6 %, skriver Bangkok Post.

Eksporten til Kina og Japan falt med henholdsvis 9,7 % og 19,3 % i mars, viser tall fra myndighetene.

I årets tre første måneder falt eksporten med 0,2 %, men landbruk og datamaskindeler vil bidra til at forsendelsene vil komme seg og øke med opptil 2 % i andre kvartal, sa Poonpong Naiyanapakorn, generaldirektør for Trade Policy and Strategy Office, på en pressekonferanse.

Eksporten er en viktig drivkraft i Sørøst-Asias nest største økonomi, som uventet krympet med 0,6 % i siste kvartal 2023 sammenlignet med tredje kvartal, noe som fikk det statlige planleggingsbyrået til å redusere vekstutsiktene for 2024 til mellom 2,2 % og 3,2 %, mot tidligere anslått 2,7 % og 3,7 %.

– Vi må følge nøye med på geopolitiske konflikter og den globale økonomien, sier han.

Den svake bahten vil også bidra til at eksporten vil øke.

– Hvis bahten holder seg rundt dagens nivå, kan det bidra til å øke salget av bildeler, frukt og landbruksvarer, sier Chaichan Chareonsuk, formann i Thai National Shippers Council.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand