BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Innfører moms på importvarer som sendes med posten



Det thailanske tollvesenet skal etter planen begynne å kreve inn merverdiavgift (moms) for importerte varer som sendes via posttjenester, uavhengig av varens verdi, fra og med mai.

Ifølge finansdepartementet er importerte varer som i dag sendes via posttjenester, fritatt for importtoll og merverdiavgift dersom importørene oppgir en CIF-verdi (kostnad, forsikring og frakt) på under 1.500 baht per stykk.

Lavprisvarer fra Kina oversvømmer imidlertid markedet, noe som skaper en urettferdig fordel ettersom innenlandske produsenter er avgiftspliktige.

For å sikre rettferdig handelspraksis vil finansdepartementet kreve inn moms for importerte varer som sendes via posttjenester, uavhengig av varens verdi, samtidig som fritaket for importavgifter opprettholdes, skriver Bangkok Post.

Ifølge departementet vil tollvesenet sende ut en kunngjøring om denne innkrevingen, som kan gjøres raskere enn å endre skatteloven.

En kilde i finansdepartementet som ønsker å være anonym, sier at terskelen for fritatte varer ikke må omfatte forbudte varer.

Hvert land setter sin egen terskel basert på økonomiske forhold.

For Thailand var terskelen tidligere 1.000 baht, men ble i 2018 justert til 1.500 baht per vare.

Hvert år importeres det mer enn 30 millioner pakker til Thailand, og mer enn halvparten av disse varene har en verdi under 1500 baht.

Nettplattformer som selger varer fra Kina, importerer store mengder lavprisvarer i containerlaster, som hver inneholder titusenvis av varer.

Dette utgjør en betydelig utfordring og krever mye tid hvis hver kasse må åpnes for å fastsette avgiftene, slik finansdepartementet har foreslått.

Tollmyndighetene vurderer egnede metoder for innkreving av avgifter på lavprisvarer-

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand