BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Vanskelig forsyning av fersk sjømat i varmen



De høye temperaturene har ført til at tilgangen på fersk sjømat har blitt dårligere, og sjømataktørene sliter med konsekvensene av den varmen.

På den noe usedvanlige varme fredagen i Pattaya beklaget en fiskehandler at kråkebollene var døde på grunn av varmen.

Pattaya Mail tok turen til sjømatmarkedet Lan Pho Naklua, der både thailandske og utenlandske turister stod i kø for å handle sjømat, noe som holdt markedet i gang til tross for de utfordrende omstendighetene.

Kråkeboller er spesielt utsatt for varmen under transport. Til tross for at kråkebollene trives i sitt naturlige habitat, kan langvarig eksponering for varmt vær under transport medføre av de dør.

Suntorn Thongmee, som selger fersk sjømat, belyser situasjonen og erkjenner at selv om noe sjømat fortsatt er klarer seg, har det unektelig konsekvenser.

Å bringe skalldyr, reker og fersk blekksprut til markedet når det er varmt, er ofte ensbetydende med undergang for disse skjøre skapningene.

Kråkeboller, som er en favoritt blant turister, er spesielt utsatt. Selv om de trives godt i havet, kan det være livsfarlig for de å bli utsatt for varmenunder transport.

Suntorn understreket viktigheten av å skifte vannet ofte for å unngå at det blir for varmt, da dette kan være katastrofalt for den nyfangede sjømaten.

Den hårfine balansen mellom tilbud og etterspørsel i sjømatnæringen er nå i ferd med å gå opp og ned, og aktørene må tilpasse seg utfordringene som de høye temperaturene medfører.

Kilde: Pattaya Mail
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand